Facebook Hesap Silme Resimli Anlatım

Facebook günümüzde oldukça popüler olan ve çok yüksek adette kullanıcı sayısına sahip olan bir internet sitesi olmasına karşın çeşitli sebeplerden ötürü üyeler hesaplarını silmeyi isteyebilmektedirler. Hesap silme sebepleri farklı farklı olabilmesine karşın kullanıcılar; artık paylaşım içinde olmak istemedikleri için, rahatsız edilebildikleri için, hesap şifrelerinin çalındığını düşündükleri veya tespit ettikleri için, deneyip gördükten sonra hizmeti beğenmedikleri için vb. sebeplerle hesap silmek isteyebilmektedirler.

3 Adımda Facebook Hesap Silme Resimli Anlatım

Sebebi her ne olursa olsun Facebook hesabınızı silmek istiyorsanız bunu kolayca gerçekleştirebilirsiniz ancak bazı adımları ve püf noktaları bilmeniz gerekiyor. Şimdi sırayla bu adımlara bakalım.

Adım 1. Facebook Hesap Silme Sayfasını Açın

Hesabınız silmek için Hesap Silme Sayfası bağlantısına tıklayınız. Açılan ekranda aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılacaksınız.

facebook hesap silme giriş

Adım 2. Facebook Hesabınız ile Giriş Yapın

Açılan ekranda Facebook sizden devam etmek için giriş yapmanızı istemektedir. Burada e-posta veya telefon bilginiz ile şifrenizi girerek “Giriş Yap” butonuna basın. (Eğer şifreniz başkası tarafında ele geçirilmiş ise ve siz hesabınıza giremiyorsanız bu durumda hesabınız silemiz mümkün olmayacaktır. Bu durumda “Şifreni mi unuttun?” bağlantısına tıklayarak şifrenizi yeniden belirleyin ve sonrasında 1. Adım’a dönerek hesabınıza giriş yapın.) Hesap bilgilerinizle başarılı bir şekilde giriş yapınca aşağıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz.

facebook hesap silme onay ekranı

Adım 3. Hesap Silme İşlemine Onay Verin

Karşınıza çıkan ekranda ilk olarak “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekecektir. Sonrasında açılan ekranda sizden işlemi devam ettirmek için birtakım veriler girmeniz istenecektir.

Bu ekranda yapmanız gereken şifrenizi ilk kutucuğa girmek ve resimdeki güvenlik harf ve rakamlarını ise ikinci kutucuğa girerek “Tamam” butonuna basmaktır.

facebook hesap silme güvenlik

Hesap Silme İşlemine Onay Verdikten Sonra

Hesap silme işlemine onay verdikten sonra bir uyarı ekranı karşınıza çıkacaktır. Bu uyarı ekranında hesabınızın dondurulduğu ve 14 gün sonra eğer siz tekrar giriş yapmazsanız hesabınızın ancak o zaman silineceği bilgisi yer almaktadır.

Hesap silme işlemini iptal etmek istersem ne yapmalıyım?

Hesap silme işlemine onay verdikten sonra 14 gün sürelik bir cayma hakkınız vardır. Eğer 14 gün içerisinde hesabınızı silme işlemini iptal etmek isterseniz hesabınıza tekrar giriş yapın. Giriş yaptığınızda aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır.
facebook-hesap-silme-iptal
Bu ekranda “Silmeyi İptal Et” bağlantısına tıklayarak hesabınızı tekrar yarı aktif hale getirebilirsiniz.

facebook hesabını yeniden etkinleştir

Son olarak karşınıza çıkan ekranda “Hesabımı Yeniden Etkinleştir” butonuna tıklayarak silmiş olduğunuz hesabı tekrar etkinleştirme işlemini tamamlamış olursunuz.

Yorum Yapın veya Soru Sorun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*